Välj en sida

VÅRA KUNDER BERÄTTAR

Mobergs strävar efter nära och långvariga relationer med våra kunder. När ny utrustning från Mobergs introduceras i produktionen vill vi veta hur det påverkar verksamheten. Allt för att vi ska kunna ligga i framkant och fortsätta att erbjuda den senaste tekniken för produktflöden utan avvikelser.

Här är några av våra kunder och deras historier.

Visionsystemet på Scan Sverige

Nytt visionsystem ger extra trygghet och beräknas betala sig redan första året

Kund: Scan Sverige AB

På Scan Sverige AB i Linköping produceras det bland annat en stor mängd korv av alla de slag. Det är falukorv, chorizo, kabanoss, skinnfri korv, hot dogs och till och med klassikern Bullens pilsnerkorv.

Nyligen installerades ett nytt visionsystem här för att ytterligare försäkra sig om att korven är helt fri från främmande partiklar. Scan Sverige beräknar att utrustningen har betalat sig redan efter det första året i drift, vilket måste anses vara en bra investering.

Johan Larsson arbetar på Scan Sverige i Linköping som produktionskoordinator. Läs mer om vad han har att säga om visionsystemet.

Läs hela historien här

pappersforetag1 850

Förpackningar fria från främmande metallfragment

Kund: Stort svenskt pappersföretag

För att säkerställa högsta kvalitet på sina produkter använder ett stort svenskt pappersföretag sedan en tid tillbaka våra metalldetektorer för flis och magnetseparatorer för pappersmassa. Nu kommer det glädjande nog fler förfrågningar från pappersföretaget samt även från flera andra i branschen. Vi ser det som ett stärkande bevis för att metalldetektion och magnetseparation i kombination säkerställer att inga främmande föremål såsom järn, rostfritt eller aluminium m.m. kommer in i produktionsprocessen.

Läs hela historien här

 

ttt produkter 768x552 1

– Nu behöver vi aldrig stoppa produktionen

Kund: Skåne-möllan

Våren 2021 installerades Skåne-möllans senaste utrustning som levererades av Mobergs Produktkontroll. Quasar är en optisk sorteringsmaskin ämnad för bulkgods såsom gryn, bönor, nötter, flingor och granulat. Den har den senaste tekniken i form av en avancerad optisk processor som rensar bort partiklar som helt eller delvis avviker i färg, form eller sammansättning, med mycket hög precision.

Läs hela historien här

flaskor burk cleanaway 600

Större kapacitet krävdes för att klara ökande återvinningsbehov

Kund: Cleanaway PET Svenska AB

På Cleanaway PET Svenska AB i Norrköping kom högtrycken under sommaren 2018 att fortsätta långt in på vinterhalvåret. Då införskaffades två nya metallseparatorer Rapid PRO-SENSE för att få upp kapaciteten och samtidigt säkerställa att materialet hålls fritt från metallföroreningar.

Läs hela historien här

 

Större noggrannhet ger bättre kapacitet och mer nettoprodukt

Kund: Lantmännen Cerealia, Linköping

Bra mat som är producerat med hållbara och innovativa metoder är Lantmännens högsta prioritet. Att hålla sig i framkant av teknikutvecklingen är därför en självklarhet och nyligen levererade Mobergs Produktkontroll en ny optisk sorteringsmaskin (Vision 100 från Sesotec ASM) och en magnetisk separator i fallrör (Magbox ECHS) ämnade för sortering av ärtor.

Läs hela historien här

Blandade bonor uppifran

Större noggrannhet ger bättre kapacitet och mer nettoprodukt

Kund: Kalmar Ölands Trädgårdsprodukter

Den tidigare utrustningen som Kalmar Ölands Trädgårdsprodukter använde för rensning införskaffades redan 2010 när produkterna endast bestod av gula ärtor och bruna bönor. En ökande efterfrågan på vegetariskt och närodlat har gjort att idag, nästan 10 år senare, har antalet produkter utökats väsentligt. Det är numera ett 10-tal sorters bönor och ärtor i olika storlekar, former och färger som behöver rensas och hanteras.

Läs hela historien här

 

ArlaFoods kundcase

Arla har minskat svinnet med hjälp av ny optisk teknik

Kund: Arla Foods

– Arlas mål är noll fel på slutprodukterna och vi vill leverera produkter utan defekter till butikshyllorna. Innan vi investerade i TriVision-systemet hade vi många driftstopp. Det nya systemet har åtgärdat många fel i alla delar av produktionen och antalet klagomål från kunder har minskat kraftigt, så det har fallit väldigt väl ut, säger Bjarne Randrup Nielsen som är produktionslinjeansvarig på Arla Foods.

Läs hela historien här

 

 

Vi hoppas att du hittar vad du söker?

Om inte så kontaktar vi dig gärna och guidar dig vidare.
Fyll i dina kontaktuppgifter här!