Välj en sida

1961

startade Arne Moberg företaget Mobergs Mekaniska AB med verksamhet på Bankgatan i centrala Lund. Företaget expanderade med filialer i både Malmö och Tollarp.

1976

grundades en ny verksamhet med försäljning och montage av silo och maskiner för agroindustrin i dotterbolaget Mobergs Silo AB. Företaget såldes tio år senare.

1977

förvärvade vi en fastighet på Krusegatan i Malmö dit hela verksamheten flyttade

1989

övertog Fredrik Moberg ett agenturföretag, med inriktning på kvalitetskontroll och produktionsövervakning, som senare ändrade namn till Mobergs Produktkontroll AB.

1992

förvärvade vi verksamheten med det patenterade sophanteringssystemet Roco, som Mobergs sedan flera år tidigare tillverkat och utvecklat på legobasis.

1999

blev Fredrik Moberg ensam ägare till hela verksamheten.

2010

förvärvade finska MariMatic sophanteringssystemet ROCO. Mobergs fortsätter därefter tillhandahålla service och reservdelar.

2012

grundades Mobergs Trafikinnovation med den egenutvecklade produkten Popstacle kompletterat med agenturer inom trafiksäkerhetsteknik.

2013

avyttrade vi produktionsverksamheten i systerbolaget Mobergs Mekaniska som då också bytte namn till Mobergs Innovation AB för att fokusera på den egna produktutvecklingen.

2022

Mobergs Produktkontroll expanderar med fler medarbetare och flyttar till nya större och bättre lokaler i Staffanstorp.

Vi hoppas att du hittar vad du söker?

Om inte så kontaktar vi dig gärna och guidar dig vidare.
Fyll i dina kontaktuppgifter här!