Välj en sida

Lantmännen är ett välkänt lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Lantmännen ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 40 miljarder kronor på årsbasis.

Lantmännen Cerealia, som tillhör Lantmännen, har en fabrik i Linköping, där den huvudsakliga verksamheten är paketering av GoGreens sortiment av gula ärtor, bönor, linser och andra torra varor.

Bra mat som är producerat med hållbara och innovativa metoder är Lantmännens högsta prioritet. Att hålla sig i framkant av teknikutvecklingen är därför en självklarhet och nyligen levererade Mobergs Produktkontroll en ny optisk sorteringsmaskin (Vision 100 från Sesotec ASM) och en magnetisk separator i fallrör (Magbox ECHS) ämnade för sortering av ärtor.

Samtidigt installerades en ny metalldetektor för konsumentförpackningar i kartong som säkerställer att inga metallföroreningar följer med produkt eller förpackning. (Genius+ GLS). Den nya metalldetektorn används bl.a. vid paketering av pumpakärnor.

− Vi är mycket nöjda med de nya investeringarna i vår produktion. Driftsättningen av den optiska sorteringsmaskinen gick snabbt och smidigt och den är lättare att hantera än den tidigare maskinen. Den nya metalldetektorn motsvarar våra förväntningar när det gäller prestanda.

Peter Syrén, Lantmännen Cerealias produktionschef i Linköping.

Kontakta oss gärna om du vill veta mer på 040-680 80 60 eller mejla till sales@mobergs.com

Vision

Vision ASM

Optisk sorteringsmaskin: Vision 100 från Sesotec ASM

Magbox

Magnetisk separator i fallrör: Magbox ECHS

Metalldetektor Genius + GLS

Genius GLS

Metalldetektor Genius+ GLS

Vi hoppas att du hittar vad du söker?

Om inte så kontaktar vi dig gärna och guidar dig vidare.
Fyll i dina kontaktuppgifter här!