Välj en sida

Annorlunda tider kräver nya lösningar
– idag öppnar virtuell mässa för livsmedels- och förpackningsindustrin

Idag den 7 maj skulle stora delar av livsmedels- och förpackningsindustrin ha samlats på Interpack i Düsseldorf, men Coronapandemins framfart satte stopp. Mässan planeras nu istället till den  25 februari – 3 mars 2021.
Som ett alternativ till den ogenomförbara INTERPACK öppnar därför vår leverantör Sesotec portarna till sin virtuella mässa med nyheter för branschen. Den vill vi varmt rekommendera.

NYHETER PÅ VIRTUELLA MÄSSAN

Metalldetektion med hjälp av AI erbjuder nya möjligheter 

THiNK är den nya mjukvaran för metalldetektorn INTUITY som kommer att revolutionera prestandan och resultera i högre detekteringsprecision, mindre matsvinn och möjlighet att undersöka livsmedelsprodukter förslutna i metallförpackningar.

Livsmedel och förpackningar som tidigare har varit svåra att kontrollera på ett kvalitetssäkert sätt nu kan detekteras på en helt ny nivå med hjälp av THiNK.

AI mindre www
Virtuell mässa och AI för bättre livsmedelskvalitet 3

Det handlar t.ex. om livsmedel som ost, kött, fisk och färdigrätter där en övergripande lägre frekvens har krävts för detektion, vilket gjort att precisionen inte har blivit så hög som man önskat. Det har bland annat inneburit sämre möjligheter att detektera partiklar och föremål av rostfritt stål.

Även metallförpackningar har ställt till med en del problem. Med hjälp av den nya mjukvaran THiNK blir det nu möjligt att undersöka produkter förslutna i metallförpackningar med metalldetektor.

INTUITY + AI = SANT

Metalldetektorn INTUITY används främst inom livsmedelsindustrin monterad på transportband, lutande diabilder eller andra produkt transportsystem. Med teknologin  simultan multifrekvens kan detektion utföras på flera sekvenser samtidigt och det är möjligt att förbättra precisionen på kontrollerna avsevärt.
Mer om INTUITY finns här

Intuity
Virtuell mässa och AI för bättre livsmedelskvalitet 4

Vi hoppas att du hittar vad du söker?

Om inte så kontaktar vi dig gärna och guidar dig vidare.
Fyll i dina kontaktuppgifter här!