Välj en sida

Tekniken som optimerar produktionen på riktigt

Med hjälp av visionsbaserad kvalitetskontroll kan livsmedelsproducenter nu optimera sin produktion maximalt och dessutom få full spårbarhet och kraftigt reducerat svinn.
Mobergs Produktkontroll är sedan förra året återförsäljare åt danska Trivision som tillverkar visionssystem för industrin. Dessa system har blivit en allt vanligare del inom s.k. ”smart manufacturing” där de vanligaste tillämpningsområdena är inspektion för kvalitetssäkring och processoptimering.
Visionslösningarna består av flera olika moduler av mjukvara för inspektion av täthet hos förpackningar, produktetiketter, IML (In MouldLabelling), ytkvalitet m.m.
Exempel: En produktetikett som inspekteras av visionssystemet kontrollerar att den är korrekt, sitter på rätt plats, att ID-numret på etiketten är rätt sam att datummärkning och streckkod är korrekt och läsbart.

Fördelarna med standardiserade visionslösningar

Genom att använda standardiserade och användarvänliga visionslösningar kan kvaliteten förbättras kraftigt och man får dessutom full spårbarhet, en optimerad produktion och mindre slöseri.
Nedan film illustrerar hur det kan se ut i produktionslinjen

Processen består av fem steg

1. En bild tas där systemet får med de parametrar som behövs för klassificering
2. ”Preprocessing” där systemet filtrerar bort störningar och lyfter fram relevant information
3. ”Extract features” där de parametrar som möjliggör en statistisk analys lyfts ut.
4. Klassificering där systemet ska avgöra om produkten uppnår kvalitetskraven eller ska klassas som felaktig.
5. Kommunikation till operatören och till den produktion som ska utföras därefter.

Visionssystem för förpackningsindustrin

Visionsystem VisioPointer

Med VisioPointer kan matsvinn och lönsamhet förbättras med visuell förpackningsinspektion. Nya VisioPointer är bara 80×80 cm och har en höjd av 1,85 meter. Den är väldigt lätt att använda och nya artiklar passerar den på bara fem sekunder.

Mer om produkten här

SmartInspector

Visionsystem SmartInspector

Med SmartInspector kan produktionsflödet enkelt övervakas för minimering av svinn och bättre lönsamhet. SmartInspector installeras i befintligt produktionsflöde och består av den visuella enheten samt en rostfri kåpa för optimal funktion.

Mer om produkten här


Just nu erbjuder vi gratis visionsinspektion av er förpackning

Läs mer om vårt gratiserbjudande här

För mer information om våra visionssystem kontakta oss gärna på 040-680 80 60 eller skicka ett mejl till sales@mobergs.com

Vi hoppas att du hittar vad du söker?

Om inte så kontaktar vi dig gärna och guidar dig vidare.
Fyll i dina kontaktuppgifter här!