Välj en sida
Kalmar Ölands Trädgårdsprodukters sortiment
Blandade bönor från Kalmar Ölands Trädgårdsprodukters sortiment

Större noggrannhet i optisk sortering krävdes för att möta gröna trenden

Kalmar Ölands Trädgårdsprodukter har nyligen uppgraderat sin maskinpark med en optisk sorterare från Mobergs/ASM. (Quasar). Företaget Kalmar Ölands Trädgårdsprodukter startades redan 1959 och ägs av odlare på Öland och i närliggande landskap på fastlandet. Odlarna levererar sina grödor till företaget som rensar och säkrar kvalitén, ursprungsmärker och paketerar för försäljning till grossister och livsmedelsföretag. Här rensas varje år bönor och ärtor av olika slag, men även gul och röd lök. 

Den tidigare utrustningen för rensning införskaffades redan 2010 när produkterna endast bestod av gula ärtor och bruna bönor. En ökande efterfrågan på vegetariskt och närodlat har gjort att idag, nästan 10 år senare, har antalet produkter utökats väsentligt. Det är numera ett 10-tal sorters bönor och ärtor i olika storlekar, former och färger som behöver rensas och hanteras.

Behovet har helt enkelt ökat, och en investering i ny mer effektiv teknik var nödvändig. Vi behövde öka både kapaciteten och noggrannheten i produktionen.
Oskar Zedig, ansvarig för odling och produktion hos Kalmar Ölands Trädgårdsprodukter

Den optiska sorteringsmaskinen Quasar är ämnad för bulkgods såsom gryn, bönor, nötter, flingor och granulat.

Vi hoppas att du hittar vad du söker?

Om inte så kontaktar vi dig gärna och guidar dig vidare.
Fyll i dina kontaktuppgifter här!