Välj en sida

På Returpack tar de hand om alla burkar och PET – flaskor som säljs i Sverige det vill säga 148 400 pantade förpackningar i timmen, alla dagar i veckan, dygnet runt, 365 dagar om året !

Det har gått 25 år sedan pantsystemet infördes i Sverige. Sedan dess har pantvolymerna ökat konstant. Vi svenskar återvinner i snitt 135 burkar och flaskor per person och år. Det gör oss till ett av de bästa pantarländerna i världen och ett föregångsland. Förra året återvanns omkring 970 miljoner burkar och 470 miljoner PET-flaskor.

Mobergs AB har levererat utrustning för att klara detta på ett praktiskt och smidigt sätt, utrustningen för detta ändamål är en överbandsmagnet som plockar bort allt magnetiskt material, vibrationsmatare som ser till att det blir ett jämt flöde av burkar/flaskor fram till virvelströmsseparatorn som separerar PET – flaskorna från aluminiumburkarna. Detta ingår i Returpaks satsning på det nya hanteringssystemet av pantburkar.

utlastning2_burk_c_bw

Det nya systemet omfattar omkring 650 butiker i Skåne, Östergötland och Närke. Istället för att hantera pantgodset i pappkartonger samlas burkarna och flaskorna i rullande plastkärl eller säckhållare, vilket är smidigare att hantera för butikspersonalen. Att slopa pappkartongerna är dessutom en miljöbesparing, eftersom de inte kan återanvändas.

– För butiker med väldigt stora volymer placeras komprimatorer i direkt anslutning till pantrummen. Den här lösningen frigör också yta från butiken som istället kan användas till försäljning. Än så länge finns åtta sådana lösningar i Sverige.

transportband_pet_fall_c_bw

http://www.pantamera.nu/

http://www.pantamera.nu/film_pantamera.html

Vi hoppas att du hittar vad du söker?

Om inte så kontaktar vi dig gärna och guidar dig vidare.
Fyll i dina kontaktuppgifter här!