Välj en sida

 

I brist på kyckling i påsk får vi väl äta desto fler ägg. Det kan väl i alla fall inte finnas glas i äggen? Några kycklingar hinner nog dessvärre inte bli röntgade och levererade före påsk, men nu finns tekniken delvis på plats så att vi snart kan hitta kyckling i butikerna igen.

 

Det blev en hektiskt och lyckad utställning på MalmöMässan förra veckan. Denna veckan har det för många varit påsklov viket gett oss lite arbetsro att börja bearbeta alla mässrapporter.

På mässan förevisade vi genomlysning med röntgenteknik och hur röntgendetektorn RAYCON kan hitta bl.a. glas i kyckling, vilket naturligtvis fick mer uppmärksamhet än de två produktnyheterna inom metalldetektering som vi presenterade.

 

Vi hittade glas i kyckling!

Med ramptexten www.metalldetektorer.se var det många som tvivlade på att vi kunde hitta även glas, så nu har vi registrerat även domänen www.glasdetektorer.se.

Att detektera metall är idag en känd och väletablerad teknik i livsmedelsbranschen, men alla var inte medvetna om möjligheterna med röntgendetektorer. På mässan stod många häpna när vi detekterade 2 mm glaskulor och 0,8 mm rostfria kulor i 1 kg påsar med frusna kycklingfiléer. Även fackpressen lät sig imponeras av möjligheterna med röntgen och det finns bl.a. nämnt i Ny Teknik.

 

Glad glasfri påsk!

 

 

kycklingfile

Vi hoppas att du hittar vad du söker?

Om inte så kontaktar vi dig gärna och guidar dig vidare.
Fyll i dina kontaktuppgifter här!