Välj en sida

”Vi har blivit bättre på att hushålla med våra resurser”

Igår på Norges nationaldag ägnade nästan samtliga medarbetare i Mobergs eftermiddagen åt att umgås. Vi ville göra något kul som vi visste skulle uppskattas extra mycket av vår biltokige Martin Jonassen. Han kommer nämligen snart att styra in på en helt annan väg i livet, när han går i välförtjänt pension.

När Martin går i pension till sommaren efter drygt 15 års trogen tjänst hos Mobergs, är det med blandade känslor. Mycket har hänt under hans tid hos Mobergs, och en tydlig positiv utveckling han kan se är att vi generellt sett har blivit bättre på att hushålla med våra resurser, tack vare den teknologiska utvecklingen som givit oss alltmer sofistikerade möjligheter.

Vi ställde några frågor till Martin inför hans pensionering.

Hur känns det nu när du snart ska gå i pension?

-Alldeles utmärkt! Det är klart att jag kommer att känna en viss saknad, absolut. Jag har trivts så bra och verkligen aldrig haft några problem med att motivera mig att gå till jobbet. Det kanske inte är så vanligt att man känner så för sitt jobb.

 

Vad har du för planer?

-Massor, har mycket grejor att göra. Jag har barnbarn och hus i andra länder, så det kommer inte att vara några problem. Det var väl lite skrämmande när man började tänka på detta för kanske 2 år sedan, men det har mognat nu. Nu känns det i princip som att gå på semester.

Hur var det när du började på Mobergs?

-Tidigare jobbade jag på väldigt stora multiföretag, så där var man bara en kugge i maskineriet, långa beslutsvägar. Då var det riktigt trevligt att komma till Mobergs som ett lite mindre företag med riktigt snabba beslutsvägar.

Hur tycker du att jobbet har förändrats sedan du började för 15 år sedan?

-Det har ju hänt saker hela tiden, både i det stora och det lilla och nu ligger det ju stora förändringar framöver också. Det ju jätteroligt med flera nyanställda och dessutom flytt till nya, mer ändamålsenliga lokaler i Staffanstorp. Det blir ju ytterligare en stor förändring.

-Tekniken har ju utvecklas hela tiden också, så produktflödena i våra olika branscher är betydligt renare och mer befriade från avvikelser nu, med ny mer avancerad teknik.

-En positiv och tydlig förändring från när jag började på Mobergs är ju att idag är det ju nästan allt material som tas tillvara, t.ex. återvinning av material, och även i trä, pellets och massaindustrin. Det finns helt andra möjligheter nu att hushålla med våra resurser än vad det fanns för 15 år sedan.

Martin kommer lyckligtvis under en period att anlitas på konsultbasis vid behov för specifika projekt eller kunder. Dessutom har vi nya medarbetare på väg in och flyttar snart till nya mer ändamålsenliga lokaler i Staffanstorp. Mycket att se fram emot framöver.

Vi i Mobergs vill tacka Martin för hans viktiga bidrag till verksamheten under åren och önska honom ett stort lycka till med pensionen!

Här nedan syns hela gänget på Mobergs, utom Mara och istället med Lasse längst till höger som redan gått i pension sedan en tid.

Hela gokartgänget

Vi hoppas att du hittar vad du söker?

Om inte så kontaktar vi dig gärna och guidar dig vidare.
Fyll i dina kontaktuppgifter här!