Välj en sida

PRESSMEDDELANDE

Kan artificiell intelligens bidra till en både långsiktigt mer hållbar och lönsam utveckling för livsmedelsindustrin?

Trots det breda utbudet av avancerad teknologi på marknaden för detektering av främmande objekt i våra livsmedelsprocesser så orsakar vissa typer av livsmedel fortfarande stora och kostsamma svårigheter vid vanlig konventionell inspektion. Internationellt benämns dessa livsmedel ha stark s.k. ”produkteffekt”, vilket innebär att inspektion av sådana livsmedel medför stora utmaningar. Efterfrågan på ny teknologi för att eliminera produkteffekten från livsmedelsindustrin har länge varit stor.

Nu kommer vår samarbetspartner Sesotec med den nya innovativa mjukvaran för metalldetektorn INTUITY – THiNK använder AI (artificiell intelligens) för att uppnå revolutionerande hög precision.

Länge har man i processindustrin för livsmedel tampats med utmaningar när det gäller produktkontroll av vissa produkter. Det handlar i stora drag om s.k. blöta livsmedel såsom ost, kött, fisk och färdigrätter där en övergripande lägre sökfrekvens har krävts för detektion, vilket gjort att precisionen inte har blivit så hög som man önskat.

Vid högre sökfrekvens för detektion av dessa livsmedel med stark ”produkteffekt” blir resultatet fler kasserade produkter, vilket medför större matsvinn och sämre lönsamhet.

Röntgenbaserad produktinspektion har varit ett möjligt alternativ, men här är den stora nackdelen en högre kostnad än för metalldetektion.

Det som efterfrågats ute på marknaden är ny teknologi som kombinerar hög precision med en rimlig prisbild. 

LÄS HELA PRESSMEDDELANDET HÄR

Vi hoppas att du hittar vad du söker?

Om inte så kontaktar vi dig gärna och guidar dig vidare.
Fyll i dina kontaktuppgifter här!