Välj en sida

Visuell inspektion för högre förpackningskvalitet och bättre lönsamhet

Mobergs Produktkontroll har tillsammans med TriVision A/S varit på en Sverigeturné under hösten där vi har träffat kvalitetschefer inom livsmedelsindustrin anslutna till KvalitetOnline.

Syftet med vår Sverigeturné var att sprida kunskapen om fördelarna med visuell inspektion för livsmedelsindustrin. Med hjälp av inspektionssystem från TriVision kan man upptäcka brister i förpackningar och undvika dyra returer och livsmedel som behöver kasseras. Det kan röra sig om att genom visuell inspektion hitta optiska avvikelser, otäta förpackningssvetsar, feltryckta texter, koder m.m.

Sverigeturne
Bilden: TriVisions VD Jesper Bach berättar om visuell inspektion på ett av många möten med kvalitetschefter och QHSE samordnare i livsmedelsindustrin.

Visionsbaserad kvalitetskontroll som ger nya möjligheter

Ett bra exempel på hur visuell inspektion kan öka lönsamheten och minska svinnet är TriVisions samarbete med Danish Crown Factory Solutions. De har utvecklat ett visionsbaserat system för kontroll av förpackningar och etiketter i syfte att förhindra dyrbara returer från kunder i Kina.
Här kan du läsa mer om deras arbete

Mobergs Produktkontroll är återförsäljare av TriVisions system på den svenska marknaden.
För mer om produkterna – klicka här

Läs vårt kundcase om Arla och deras framgångsrika arbete med visuell inspektion här

Vi hoppas att du hittar vad du söker?

Om inte så kontaktar vi dig gärna och guidar dig vidare.
Fyll i dina kontaktuppgifter här!