Kvalitetssäkringskraven på livsmedelsindustrin har skärpts den senaste tiden och allt fler företag inser vikten av att minimera risken att främmande föremål hamnar i slutförpackningen.

Metalldetektorerna och röntgenapparaterna har därför hamnat i rampljuset på riktigt och närvaron av en detektor på produktionslinjen är, ett bevis på- och en försäkran om att

”det finns rent mjöl i påsen”. Tyvärr är detta inte riktigt hela sanningen.

 

Mycket av de ”föroreningar” som kan hamna i produktionsprocessen är inte spårbart av en metalldetektor och plast tillhör ett sådant material som obemärkt ”slinker förbi”.

Den snabba utvecklingen av detekterbara plastmaterial har gjort att det idag finns möjlighet att ersätta de mest vanligt förekommande plastprylar som förekommer i en produktionshall med detekterbara alternativ.

Sortimentet, som en gång började med i princip plåster och pennor, omfattar idag alla möjliga produkter som hela eller i delar kan råka hamna på produktionsbandet. Allt från pennor, hörselskydd, knivar skrapor, klämmor och hårnät till förvaringskärl och skyddshandskar som hela eller i delar kan förorsaka stora driftstopp eller t.o.m. kan hamna på konsumentens tallrik. Om de inte stoppas av din metalldetektor förståss!

 

Allt som oftast händer det att utsatta maskinelement från produktionslinjen som p.g.a. slitage eller annan påkänning lossnar eller bryts sönder för att sedan lägga sig på bandet för vidare färd mot förpackningen. Detta kan förhindras genom att tillverka och ersätta dessa i detekterbar plast, något som vi med mycket kort varsel står till tjänst med.

 

Vi på Mobergs är idag marknadsledande i Detekterbara Produkter och erbjuder idag ett mycket brett och omfattande sortiment av högkvalitativa prylar som ofta förekommer i produktionshallen.

Vi hoppas att du hittar vad du söker?

Om inte så kontaktar vi dig gärna och guidar dig vidare.
Fyll i dina kontaktuppgifter här!