Välj en sida

Industriell optisk teknik använder snabba och högupplösta kameror för att upptäcka skavanker på produkterna och det är en lovande teknik som kan minska matsvinnet. Tekniken har funnits i mer än 40 år, men under de senaste 15–20 åren har den blivit alltmer utbredd genom den breda distributionen av automatiserad produktion. Det är just denna optiska teknik som används i visionsystem från Mobergs Produktkontrolls nya leverantör Trivision A/S som sedan många år tillbaka har Arla som kund.

Bjarne Randrup Nielsen är produktionslinjeansvarig på Arla Foods:

– Arlas mål är noll fel på slutprodukterna och vi vill leverera produkter utan defekter till butikshyllorna. Innan vi investerade i TriVision-systemet hade vi många driftstopp. Det nya systemet har åtgärdat många fel i alla delar av produktionen och antalet klagomål från kunder har minskat kraftigt, så det har fallit väldigt väl ut.

VisioPointer

Arlas mål är att endast leverera perfekta produkter

– Den nordiska livsmedelsgiganten Arla har varit en nyckelkund för oss under många år, säger delägaren Ole K. Neckelmann och fortsätter:
– Arlas mål är att endast leverera perfekta produkter och de har utvecklats från en situation med många kvalitetsrelaterade driftstopp till betydligt färre stopp. Samtidigt har antalet klagomål från kunder minskat och detta har blivit en riktig framgångssaga som både varit lönsam för Arla och som minskat svinnet.

För frågor om Trivisionsystemen, optisk teknik och andra lösningar för produktkontroll i livsmedelsindustrin på den svenska marknaden, kontakta Mobergs Produktkontroll på 040-680 80 60 eller mejla sales@mobergs.se.

Vi hoppas att du hittar vad du söker?

Om inte så kontaktar vi dig gärna och guidar dig vidare.
Fyll i dina kontaktuppgifter här!